Verleiding en afleiding. Een duivelse strategie.

Afleiding via de MSN NOS

Wil de overheid ons dom houden? Er is toch wel belangrijker nationaal openingsnieuws dan de erotische fantasieën van een paar BN-ers? Bijvoorbeeld de crisis tussen de VS en Rusland in Oekraïne, die andere crisis tussen de VS en China over Taiwan, de uit de hand gelopen inflatie waar de ECB en EU niets aan wensen te doen? Of de dreigende overmacht van China op de VS op economisch gebied? Wat te denken van de ontwikkelingen op de beurzen? Of de EU plannen voor een eigen leger en een digitaal paspoort? De introductie van Centraal Digitaal Bankgeld i.p.v. contant geld? De stijgende rentes en mogelijke effecten daarvan op de Westerse economieën?

Nee, wij kijken allereerst naar een oversekste politicus, een paar geile tv persoonlijkheden en een seksueel doorgeslagen voetbaldirecteur. Dat is ons voorpagina nieuws.

Het lijkt voor mij een afleidingsmanoeuvre voor wat er komen gaat. Een rookgordijn voor de onwetenden. Een gekleurde bril waardoor het leven er anders uitziet dan de werkelijkheid. Dat al die brillen maar snel mogen verdwijnen opdat we de realiteit onder ogen gaan zien en daar op gaan anticiperen. Er komt het nodige op ons af aan economisch en maatschappelijk grensoverschrijdend gedrag.