Choose your Battle.

Zoek het hogerop.

Praat met God: bid.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ icon=”zoom” expand_text=”Bidden is praten met God” collapse_text=”Jezus deed het ons voor:” ] Jezus spreekt tot zijn Vader (JHWH) en dat mogen wij ook doen: Matheus 6:6-13.

6Maar als je bidt, ga dan je kamer in en doe de deur dicht. Bid dan tot je Vader terwijl niemand het ziet. En je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.
7En gebruik bij het bidden niet heel veel woorden door steeds hetzelfde te zeggen, zoals de andere volken doen. Want zij denken dat als ze hun woorden maar steeds herhalen, hun goden zullen doen wat ze van hen vragen. 8Doe niet net als zij. Want jullie Vader weet wat jullie nodig hebben. Hij weet dat al vóórdat jullie Hem er om hebben gebeden! 9Maar bid het volgende:
Onze hemelse Vader, laten alle mensen diep ontzag voor U krijgen.10Laat uw Koninkrijk komen. Laat op aarde worden gedaan wat Ú wil, net zoals in de hemel wordt gedaan wat U wil. 11Geef ons vandaag het eten dat we nodig hebben. 12Vergeef ons wat we verkeerd doen, net zoals wij ook de mensen vergeven die verkeerd tegen óns doen. 13En stel ons niet op de proef, maar red ons van het kwaad. Want van U is het Koninkrijk en alle kracht en alle macht en alle hemelse majesteit, tot in eeuwigheid. Amen. Zo is het!

[/bg_collapse]