“Echte vriendschap”

Soms loop je tegen zo’n quote aan: Daar vind je wat van. “Een echte vriendschap heeft geen dagelijkse gesprekken of nabijheid nodig. Wanneer vriendschap levend blijft in het hart, zullen echte vrienden nooit scheiden.”

Wat roept dit op?

Voor mij dat er meer is tussen Hemel en aarde dan dat wat je ziet. Nu was ik daar al aardig van overtuigd maar ook hier kan sprake zijn van een overtreffende trap. En zonder nu direct al te geestelijk te worden. Ja, ik geloof dat er intense vriendschap kan zijn tussen jou en de Heilige Geest. En voor je afhaakt, het is geen grapje. Elk mens heeft een geest die kan communiceren met de Heilige Geest. Wie is dan de Heilige Geest? Je leest het goed niet wat is maar wie is de Heilige Geest.

Er is één God die bestaat uit drie Personen: Vader, Zoon en Heilige Geest. Omdat de heilige Geest onlosmakelijk verbonden is met Jezus en God, wordt er ook wel gesproken over de drie-eenheid van deze drie personen: Vader, Zoon en heilige Geest. Ze bestaan alle drie eeuwig (Hebreeën 9:14) en ze doen hetzelfde werk. Ze verwijzen naar elkaar en moedigen mensen aan om met God te leven.

https://bijbel.eo.nl/geloofsvragen/wie-is-de-heilige-geest

https://nl.wikipedia.org/wiki/Heilige_Geest

Je kunt hem uitnodigen op verschillende manieren.

Maar wat doet Hij nu eigenlijk:

Hand 1:8. Jezus zegt: Wanneer de Heilige Geest over je komt, dan zul je kracht ontvangen om…..

Prik door de vorm heen, de boodschap is zuiver.

…de waarheid over mij (Jezus) te vertellen….

…je moet ontdekken dat je het zelf niet kan….

…ieder mens moet twee keer geboren worden. één keer uit de buik van je moeder (dat is gelukt ander was jij er niet) en één keer uit de Geest van God…

…waar het hart van vol is loopt de mond van over….

…en je krijgt kracht om wonderen te doen. (Is dat niet mooi).

Kracht om iets bijzonders te doen, ook al krijg je veel weerstand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *