Iets moois doen als je dood bent?

Word onderdeel van de cyclus van het leven.

Al eeuwen loopt de natuur voorop.

De Nederlandse uitvinder Bob Hendrikx maakt gebruik van de kracht van schimmels door mycelium – enorme webben van schimmeldraden die normaal ondergronds leven – te gebruiken als alternatief voor traditionele houten doodskisten. Zijn milieuvriendelijke ‘levende kist’, zegt hij, is niet alleen koolstofnegatief om te groeien, maar ontbindt ook in zes weken.

Onze schepper in Zijn creativiteit

Mycelium is de grootste recycler op aarde

Terwijl de meeste onderzoekers zich vooral focussen op planten en organismen boven de grond, blijkt uit recent onderzoek dat de meest cruciale creaties van de natuur zich onder onze voeten bevinden. Meer dan 92% van alle plantensoorten op aarde vertrouwt op mycelium voor hun overleving. Dit ondergrondse netwerk verbindt de wortels van planten om zo het ‘natuurlijke internet’ te vormen. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden gedeeld, maar ook dat planten en bomen informatie kunnen sturen naar elkaar. Dit netwerk is de drijvende kracht achter de levenscyclus van dode materialen. Het kan zowel organische als giftige materialen omzetten naar de essentiële bouwstenen waarmee nieuw leven op kan bloeien.

Mycelium de oplossing voor The loop off life.

CNN — 

Schimmels zijn geen kieskeurige eters. Karton, plastic, vliegtuigbrandstof en asbest – schimmels zullen ze allemaal verslinden . In 2007 ontdekten wetenschappers die het verwoeste landschap van Tsjernobyl bestudeerden een schimmel die in staat was straling op te eten . Het spreekt dan ook bijna voor zich dat schimmels weinig moeite hebben om ons af te breken. 

De Nederlandse uitvinder Bob Hendrikx maakt gebruik van de kracht van schimmels door mycelium – enorme webben van schimmeldraden die normaal ondergronds leven – te gebruiken als alternatief voor traditionele houten doodskisten. Zijn milieuvriendelijke ‘levende kist’, zegt hij, is niet alleen koolstofnegatief om te groeien, maar ontbindt ook in zes weken, in plaats van de 20 jaar die het kan duren voor een gewone houten kist. De kist gaat ook aan het werk om het lichaam te ontbinden, waardoor het proces wordt versneld waardoor de natuur de voedingsstoffen van de overledene kan opnemen.

CNN lezen-mycelium-mushroom-coffins

Wanneer is sterf wil ik graag ook op deze manier meewerken aan nieuw leven: in een levende doodskist voor nieuw leven zorgen. Mijn aardse lichaam recyclen terwijl mijn geest bij Hem is.

ik geloof dat de aarde geschapen is en dat onze Schepper iedereen leven na de dood gunt in de nieuwe wereld die er aan zit te komen. De wereld waar wij nu op leven hebben we met zijn allen door de eeuwen heen aardig verpest. Mijn recente hernieuwde belangstelling voor het heelal, en de grootsheid daarvan, bevestigd mij in mijn overtuiging dat mijn wijsheid bijlage na niet kan bevatten hoe wonderlijk de schepping is, laat staan de Schepper.

Dit internet onder de grond is beter dan onze artificial intelligence AI.

Er zijn natuurlijk meer mooie manieren om je in te laten begraven, wilgentenen, karton etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *